Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nutellás gofritorta: a recept, amiért a szomszéd sírva könyörög majd!

Gofriból bizony torta is készülhet, amely ugyanolyan mutatós és finom, mint egy hagyományos torta, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni. Íme a recept videón, érdemes kipróbálni, ugyanis bárkit lenyűgözhetünk vele.

Ha villantós desszertet készítenénk, de időnk és kedvünk sincs tortasütéssel bajlódni, ezzel a nutellás-tejszínes gofritortával elkápráztathatjuk a vendégeinket.

Egy dologra kell csak odafigyelnünk: hogy azonos méretű gofrikat süssünk! Ezt úgy érhetjük el, hogy a nyers tésztát a sütőlap közepére kanalazzuk, így a fedél lecsukásával majd egyenletesen terül szét a massza. Arra is figyeljünk, hogy a gofritészta hozzávalóit csomómentesre, krémesen folyékonyra keverjük! 

A gofrisütő egy speciális, elektromos grillsütő (melegszendvics készítésére is felhasználható). A tésztából egy adagnyit a mélyedésbe öntünk, lezárjuk, és kb. 3 perc alatt elkészül a mindkét oldalról átsütött finomság. Ha a gofri már nem gőzölög, akkor kész, a fedelet addig ne nyitogassuk!

A gofri formáját összecsukáskor kapja, de a sütő két felének jól kell záródnia, hogy a tészta sütés közben nehogy kifolyjon. A mintát, a mélyedéseket az első gofri sütése előtt ecseteljük be étolajjal.

Sütés után a gofrit rácson célszerű pihentetni, mert ha egymásra tesszük őket, megpuhulnak.

Nutellás gofritorta

Hozzávalók:

A tésztához:
10 dkg vaj (+ a sütőhöz)
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi őrölt kardamom
3 db tojás
20 dkg liszt
1/2 mokkáskanál sütőpor
20 dkg zsíros natúr joghurt

A krémhez:
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
20 dkg mogyorókrém (Nutella)

A díszítéshez:
5 dkg nugátszelet
csokoládéreszelék
tejszínhab

Tipp: Mindenképpen külön kenjük meg a gofrikat, és úgy rétegezzük, különben a mogyorókrém elkenésekor összetörjük az alatta lévő tejszínhabréteget. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss