A vajat habosra keverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a vajas keverékbe forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztamasszát egy 12 részes muffintepsi papírkapszlikkal kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. A süteményeket kiemeljük a tepsiből, és rácson hagyjuk kihűlni.
A muffinok tetejét laposra vágjuk, majd a levágott részeket „pillangószárnyaknak” elfelezzük. A muffinok közepén kis mélyedéseket készítünk.
A Nutellát habzsákból a mélyedésekbe töltjük, és belenyomjuk a „pillangószárnyakat”.
Sara Rosso amerikai blogger (Ms. Adventures in Italy), a mogyorókrém nagy rajongója 2007-ben kitalálta, hogy február 5-ére meghirdeti a Nutella-világnapot. A World Nutella Day köré gyűlt közösséget 2015-től hivatalosan a Ferrero vette át. (Az alapító a jogok átruházásáért kapott összeget az ENSZ Élelmezési Világprogramjának ajánlotta fel.)
Recept és fotó: Nutella - MME
Ünnepeld meg február 5-én a Nutella-világnapot egy mogyorókrémes finomsággal!
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!