Elkészítés: A langyos tej és a cukor egy részével felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk a cukros langyos tejben felfuttatott élesztővel. Tetejét meghintjük egy kis liszttel, és meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, és 2 egyenlő méretű lapot nyújtunk belőlük. Az egyik lap tetejét megkenjük Nutellával vagy mogyorókrémmel, a másik lapot a krém tetejére fektetjük. Kb. 2 centis csíkokat vágunk belőle. A csíkokat hosszában megcsavarjuk, és csiga alakban feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kellő távolságra egymástól, mert sülés közben még kelni fog, tetejüket megkenjük a felvert tojássárgával.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Nekünk régi gázsütőnk van, lehet,hogy légkeveréses sütőben rövidebb idő is elég neki.) A sütőből kivéve meghintjük a tetejét porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre