A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy pohárral vagy egy nagyobb pogácsaszaggatóval kis kerek formákat szaggatunk belőle. A köröket megtöltjük Nutellával, és a széleit összecsípve kis kerek gombócokat formálunk belőlük.
Egy nagy tortaformát alaposan kikenünk olvasztott vajjal, és egymás mellé tesszük benne a gombócokat, úgy hogy közben azokat is megforgatjuk az olvasztott vajban. Meleg helyen további 15 percig kelesztjük, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Csak összegyúrom, kiszaggatom és bedobom a sütőbe. Könnyű, gazdaságos sütemény a hétvégére, és a gyerekeknél garantált a siker a Nutellával. Tipp: a lisztnek lehet fele rétesliszt, fele finomliszt. - Drkk