A tepsit bekenjük az olajos vajjal, majd, egymás után belehelyezzük a réteslapokat. Minden réteg tésztát átkenjük az olajos vajjal.
A 8-10. rétegnél, az olajozás után, az egészet befedjük egy réteg nutellával, rászórjuk a gyümölcs felét, illetve a magvak 1/3-át, majd tovább folytatjuk a rétegezést, újabb 8-10 lapig.
Ezután ismét felkenünk egy réteg nutellát, rápakoljuk a gyümölcs másik felét, majd a süteményt négyzetekre vagy háromszögekre vágjuk, és ami maradt még az olajos-vajas keverékből, ráöntjük, illetve rászórjuk a maradék magvakat. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 25 percre. Akkor van készen, mikor szépen kezd barnulni.
Amíg a baklava sül, a leszűrt gyümölcs levét egy edénybe öntjük, belerakjuk a cukrot és felrakjuk a tűzhelyre. Időnkénti kevergetéssel, jó erős lángon főzzük, amíg el nem párolog belőle a lé egy része és besűrűsödik a szirup.
Amint a baklavát kivettük a sütőből, leöntjük a sziruppal. Egy éjszakányit hűvös helyen pihentetni hagyjuk, és másnap tálalható is.