Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezekkel az ellenállhatatlan desszertekkel ünnepeld a Nutella világnapját!

A Nutella 2007 óta rendelkezik saját nappal, ugyanis ebben az évben ütött szöget Sara Rosso amerikai blogger fejében, hogy vajon egy ilyen sokak által rajongásig szeretett édességnek miért nincs külön ünnepe. Sara azonban nem csak a kérdést tette fel, hanem cselekedett is: alapos, mindenre kiterjedő szervezésbe kezdett, melynek eredményeként ma már sok ezer rajongó minden szégyenérzet nélkül falja a Nutellát február 5-én.

A piemonti mogyoró felhasználásával készített csokoládés krém Pietro Ferrero ötlete volt, a második világháború idején a mogyoróval próbálta dúsítani a csokoládémasszát, mivel a kakaó hiánycikk volt. Az eredeti elképzelés szerint a mogyorós csokoládészeleteket kenyérre téve kínálták, ám az olasz gyerekek hamar rájöttek a megfejtésre, s a kenyér az esetek nagy többségében a kukában végezte. Ezt elkerülendő Pietro Ferrero változtatott a termékén, s megalkotta azt a krémet, amiért már több, mint fél évszázada rajong a világ.

Házi Nutella egyszerűen >>> 

A Nutellával számtalan módon megédesíthetjük az életünket. A mogyorós csokoládékrémet kenhetjük palacsintákba, csorgathatjuk gofrira, amerikai palacsintára, blinire, sőt még édes, mascarponéval készített pizzára is tehetjük. A kedvenc krémünket belecseppenthetjük a különféle kevert egyensúlysüteményeinkbe, de magának a tésztának az ízesítésére is felhasználhatjuk. A Nutella lehet csokoládéréteg a kuglófunkban vagy folyékony szív a különböző ízesítésű muffinjainkban.

NUTELLÁS finomságok >>>

Készíthetünk Nutellával töltött krumpligombócot, gőzgombócot vagy épp buktát is. A Nutella jó választás lehet egy gyorsan elkészítendő kakaós csigához, de friss rongyoskiflit is tölthetünk vele, vagy ha erről már lekéstünk, akkor elég, ha csak rákenjük. Mogyorós csokoládékrémmel bevonhatjuk a süteményeinket, ízesíthetünk vele kávét, tejet, kakaót, tej alapú smoothie-kat, turmixokat vagy forró csokoládéba is tehetjük.

A Nutellát tölthetjük kekszekbe, adhatjuk pitetöltelékekhez, nyaranta fagylaltot készíthetünk belőle, vagy akár a fagylaltjainkra is locsolhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss