Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nürnbergi grillkolbász káposztasalátával

default user icon
MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fejes káposztát a külső levelek és a torzsa eltávolítása után vékony csíkokra metéljük vagy legyaluljuk, és hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott hagymát. Megöntözzük az ecettel és az olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatva állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat.
  2. Közben a csíkokra vágott vagy legyalult lila káposztát megöntözzük a lehetőleg frissen facsart narancslével és a borecettel. Sóval, borssal, 1 csipet cukorral ízesítjük, és ezt is állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat. A kétféle salátát szükség szerint megfűszerezzük, majd röviddel fogyasztás előtt lazán összeforgatjuk.
  3. A grillkolbászt aranybarnára sütjük, és a salátával együtt tálaljuk.

Megjegyzés

A nyári grillpartikra kipróbálhatod nyers káposztasalátával, amelyet 1 ek felkockázott baconnel vagy szalonnapörccel gazdagíthatsz.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss