Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nugáttal töltött grízgombóc

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a narancs lereszelt héjával, a porcukorral és 1 csipet sóval. Beleszórjuk a búzadarát, kis lángon kb. 8 percig főzzük, majd lehúzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Azután beledolgozzuk a tojássárgájákat, a zsemlemorzsát és a puha vajat. Az így kapott masszát egy darab alufóliára kanalazzuk, 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, becsomagoljuk, és 15 percig pihentetjük.
  3. Az alufólia eltávolítása után 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk a rudat. Egy-egy kocka nugátot rakunk azok közepére, mindből gombócot formázunk, és forrásban lévő vízben 3 percig főzzük azokat. Végül leszűrjük. 
  4. A gombócokat megforgatjuk egy kevés darált mogyoróban, kakaóporban, felaprított pisztáciában, darált mákban, durvára tört kukoricapehelyben vagy kókuszreszelékben.
  5. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejjel, és kb. 20 perc alatt sűrűre főzzük. Ezzel kínáljuk a grízgombócokat.

Ezek is érdekelhetnek