Elkészítés: A tésztához kovászt készítünk, és letakarva 30 percig meleg helyen kelesztjük. Hozzáadjuk a margarint, a tejet, a cukrot, 2 csipet sót, és alaposan összegyúrjuk. 45 percig letakarva meleg helyen kelesztjük.
A pudingpor felét megfőzzük a tejjel és a cukorral, és hűvös helyre tesszük. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A tojások fehérjéjét félretesszük, a sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat és -levet, a mazsolát, a mandulát, a főzött pudingot, a pudingport, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét 2 csipet sóval habbá verjük, és a túrós masszához adjuk.
A tésztát átgyúrjuk, és a tepsi méretére nyújtjuk. Belefektetjük, elosztjuk rajta a túrómasszát. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Hagyjuk kissé kihűlni. A nugátot forró vízfürdőben felolvasztjuk, a megsült süteményre kenjük, és hűlni hagyjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre