A mogyorót pirítsuk aranybarnára száraz serpenyőben, majd őröljük finomra aprítógépben. Keverjük habosra a puha vajat a sóval, 1 db egész tojással, 1 db fehérjével és a porcukorral. Adjuk hozzá a mogyorólikőrt, valamint a liszttel elkevert őrölt mogyorót és keményítőt. Adagoljunk kagylómintákat a masszából sütőpapírral bélelt tepsikbe, majd tegyük mindet a hűtőbe 60 percre. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 percig.
Olvasszuk fel a nugátot 5 dkg étcsokoládéval vízgőz fölött. Hagyjuk kissé kihűlni, majd töltsük habzsákba. Adagoljuk a kisütött kagylócskákba, majd illesszük össze őket. Forraljuk fel a tejszínt, és öntsük a megmaradt, felaprított csokoládéra. Keverjük simára, és mártsuk bele a töltött kagylócskákat.
Ebből az alaptésztából keksznyomóval is készíthetünk aprósüteményt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre