hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Non plus ultra V.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 28 dkg liszt
  • 24 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2-3 evőkanál tej
  • A tetejére:
  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 pici só
  • 1 csepp citromlé
  • A megtöltéshez:
  • 10-15 dkg baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni.

Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat. Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot, a sót és a citromlevet.

A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd szép aranyszínűre.

Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.

Ezek is érdekelhetnek

Friss