Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Non plus ultra pofonegyszerűen

45 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához :
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj (vagy margari)
  • 1 db tojás sárgája ( L - es méret )
  • A habhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 4-5 csepp citromlé
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a sót és elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojás sárgája hozzáadásával összegyúrjuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. (Ha a tészta nem áll össze, tejjel lágyíthatjuk.)
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük. A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 - 4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy kisebb (3 - 4 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, azután sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadagoljuk a citrom levet és a porcukrot. Sűrű habcsók állagúra verjük, majd nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a tésztakorongok tetejére. Kb 15 perc alatt megsütjük, majd amikor kihűltek, baracklekvárral összeragasztgatjuk őket.

BARACKLEKVÁROS PISKÓTATEKERCS>>> 

MANDULÁS-LEKVÁROS LINZER>>> 

DIÓS-LEKVÁROS MUFFIN>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss