Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Non plus ultra (karácsonyi habcsók falatok)

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és sima tésztává gyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 3-4 cm-es pogácsa szaggatóval kis köröket szúrunk ki belőle. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Ügyeljünk, hogy páros számú korongunk legyen.
  3. A sütőt 170 fokra melegítjük elő.
  4. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a citromlevet is, és tovább keverjük.
  5. A habot egy sima csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és minden tésztakorong tetejére nyomunk egy kis habpöttyöt úgy, hogy a tészta peremén 2-3 mm szabadon maradjon.
  6. A habos linzereket 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük, majd kettőt-kettőt összeragasztunk narancslekvárral.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A NON PLUS ULTRA:

Ezek is érdekelhetnek