Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Non plus ultra IV.

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a vajat, a vaníliás cukrot és 3 tojás sárgáját összegyúrunk, fóliába csomagoljuk, és fél óráig pihentetjük a hűtőben.

Kinyújtjuk késfokvastagságúra, és pogácsa szaggatóval vagy pálinkáspohárral kiszaggatjuk. A kis korongokat kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Kemény habbá verjük a 3 tojás megmaradt fehérjét 20 dkg porcukorral és 1 kávéskanál ecettel, kiskanállal vagy habnyomó zsákkal halmokat teszünk a tésztakorongok tetejére.

Előmelegített sütőben világosra sütjük. Amikor kihűlt kettesével összeragasztunk lekvárral.

Megjegyzés

Nagyon finom barack- és áfonyalekvárral. Ha nincs habnyomó zsák otthon, akkor a porcukros zacskóba betöltjük a habot, kivágjuk ollóval a sarkát, így szép kis halmokat tudunk rá nyomni.
- LullaB

Ezek is érdekelhetnek