hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Non plus ultra - baracklekváros aprósütemény

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tojáshabhoz:
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • citromlé
  • A töltéshez:
  • 2 dl sárgabaracklekvár

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal jól szétdörzsöljük, majd a tojássárgájával és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd kiszaggatjuk tetszőleges kiszúróval.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és néhány csepp citromlével kemény habbá verjük, majd ezzel a habbal minden darab tésztát megkenünk.
  4. Sütőpapírrral kibélelt tepsire helyezzük a korongokat, és nagyon alacsony lángon, szárítva sütjük. Ha megsültek, két-két darabot összeragasztunk baracklekvárral úgy, hogy a habos oldala kívül legyen.

11 MENNYEI DESSZERT, AMI MIATT ÉRDEMES BARACKLEKVÁRT FŐZNI >>>

18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

12 SÜTI, AMI LEKVÁRRAL A LEGFINOMABB >>> 

Megjegyzés

Kiszely Mihályné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek