Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Non plus ultra

rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • Tojáshab hozzávalói:
  • 2 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 mk citromlé
  • Az összeragasztáshoz vegyünk pár kanál sárgabaracklekvárt.

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. A gombóccá gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára hogy kellően lehűljön. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra. Ezután egy kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Végül kanalazzuk a tésztakorongok tetejére a habot. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a porcukrot, majd kézi habverővel kezdjük el habosra keverni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá a citromlevet, majd addig keverjük, még egy sűrű, de nem túl kemény habot kapunk. (ezt a habot mindenképpen kézi habverővel keverjük ki, mert csak akkor lesz ilyen szép a sütemény tetején) A tepsiben lévő tésztakorongok tetejére kanalazzunk kis halmokat a habból. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük szép világos színűre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a korongokat. Amikor a tészta kihűlt, az egyik tésztakorongra tegyünk egy mokkáskanál lekvárt, majd egy másik tésztakorongot helyezzünk rá, és óvatosan nyomjuk össze, vigyázva hogy a lekvár ne folyjon ki.

Megjegyzés

Az elkészült aprósüteményt száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss