Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 étel, amit minden nőnek rendszeresen ennie kéne!

A legegyszerűbb dolog, amivel segíthetünk a testünknek megküzdeni a mindennapi stresszhelyzetekkel az, ha változtatunk az étrendünkön. Nem kell radikális fogyókúrára gondolni, már néhány étel fogyasztása pozitív hatással lehet ránk.
lazac

A zsírosabb halak, mint például a lazac, a gazdag omega-3 tartalma miatt lehet a nőkre pozitív hatással. Számos az egészségünket segítő tulajdonsága közül az egyik legfontosabb, hogy mérsékli a vér koleszterinszintjét, így rendszeres fogyasztással csökkenti a szívinfarktus kialakulásának lehetőségét.


fokhagyma

Több jó tulajdonsága közül talán a legmeghatározóbbak közé tartozik az immunerősítés, a vércsomáscsökkentés, de ez az egyik leghatékonyabb gyógymód az érelmeszesedés ellen is. Vigyázzunk, jótékony hatásait csupán nyersen, hőkezelés nélkül fejti ki!

ÍGY LESZ FELEJTHETETLEN A FEJTETTBAB-LEVES! HASZNOS TIPPEK ÉS RECEPTEK >>> 
bab

Vérnyomáscsökkenésben és a vércukorszint stabilan tartásában segít, valamint B1-vitamin tartalmának köszönhetően serkenti az agyműködést is, szóval ha úgy érzed, a rövidtávú memóriád már nem a régi, ideje izzítani a tűzhelyet, egy jó chili con carne-hoz!

gránátalma

Alacsony kalóriatartalmának és magas rosttartalmának köszönhetően a diétázók egyik kedvence! A rostoknak köszönhetően segíti az emésztést. Magas C-vitamin tartalma miatt is megéri fogyasztani, hiszen erősíti az immunrendszert, ami mindenkire ráfér a hidegebb napok közeledtével.

cékla

Erős vérképző hatásával segíti a vérszegény betegeket, szóval amennyiben vashiánnyal küzdesz, többet kéne fogyasztanod ezekből a rubinvörös zöldségekből! Kedvturbózó hatása is közismert, hiszen olyan anyagokat tartalmaz, melyek beindítják a boldogsághormonok termelését.


korianderzöld 

A nők kb. 90% találkozik az élete során a testén megjelenő narancsbőrrel, ami a bőr alatti zsírfelhalmazódást jelenti, azt, ami egyenletlenné teszi a bőr felszínét. Ahhoz, hogy megszabadulj tőle, segítségedre lehetnek a magas káliumtartalmú, elsősorban zöld színű fűszernövények.

édesburgonya

A mezei társával ellentétben alacsony a glikémiás indexe, így nem vált ki gyors vércukorszint-emelkedést, majd zuhanást, valamint gazdag A-vitamin tartalmának köszönhetően látásjavító.

GYÖMBÉR 

Mindegy, hogy a közelgő vizsgaidőszak, az új fönők vagy a gyerek házifeladata váltott ki belőled hányingert, egyes kutatások szerint a gyömbér segíthet visszanyerni a jó közérzetedet. Első trimeszteres kismamáknak kifejezetten ajánlott!

áfonyalé

A leghatékonyabb természetes gyógymód felfázás ellen! Terápiás és megelőző módon is alkalmazható a hugyhólyagfertőzésben, ám vérrögképződésre hajlamos embereknek nem ajánlott a fogyasztása, hiszen - az egészséges emberek számára pozitív - vérhigító hatással rendelkezik.

spenót 

Nem véletlenül volt Popeye kedvence! Bőséges forrása a rostoknak, és rengeteg antioxidánst tartalmaz, melyek felveszik a harcot a rákkal. Kifejezetten ajánlják kismamáknak, szoptató anyukáknak és növésben lévő gyerekeknek magas vastartalma miatt.

EZÉRT VOLT 55 CM SISI DEREKA: BIZARR FOGYÓKÚRÁS MÓDSZEREK A MÚLTBÓL >>> 
AZT HITTÉK, CSOKIT KÓSTOLNAK, PEDIG VÖRÖSHAGYMÁBA HARAPTAK - ZSENIÁLIS ÁTVERÉS! >>> 
ZSENIÁLIS VIDEÓ: ELŐSZÖR KÓSTOL MAGYAR TÖLTÖTT KÁPOSZTÁT, TEJFÖLT ÉS SZILVÁS GOMBÓCOT EGY CSAPAT AMERIKAI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss