Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 étel, amit minden nőnek rendszeresen fogyasztania kell!

Bizonyos ételek és italok különösen jótékony hatással vannak a női szervezetre. Ha rendszeresen fogyasztjuk őket, a hatás nem marad el.
Marhahús

Valószínűleg nemcsak a munka okozza, hogy este túl fáradt vagy már ahhoz, hogy szeretkezz a pároddal. A vashiány felelős lehet a fáradtságért, amit a nőknél a túl erős menstruáció is okozhat. A marhahús fogyasztása könnyen megoldhatja ezt a problémát, hiszen nagyon magas a vas tartalma.

Lenmag

A lenmag rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással van a női szervezetre korosztálytól függetlenül. Normalizálja a menstruációs ciklust, segít a menopauza kezelésében, csökkenti a csontritkulás, a rákos megbetegedések és a szívbetegségek kialakulását.

Görög joghurt

A probiotikumok különösen fontosak a nők számára, hiszen hozzájárulnak a húgyutak és a vagina egészségéhez. A családtervezésnél még nagyobb figyelmet érdemel ez a terület. Hogy fenntartsd a nemiszervek egészségét, egyél görög joghurtot.

Áfonyalé

A nők nagyjából 60%-a tapasztalta már a felfázás okozta fájdalmakat. Az áfonyalé összetevői segíthetnek abban, hogy a baktériumok teljesen kiürüljenek a szervezetből, ezzel megelőzve az újrafertőződést.

Csalán

A marhahúshoz hasonlóan a csalán is nagy mennyiségben tartalmaz vasat, így ha nem vagy oda különösen a marháért vagy vegetáriánus vagy, igyál meg egy csésze csalánteát. Forró vízbe tegyél egy evőkanál szárított csalánt, majd 30 percig hagyd ázni.

Lencse

Magas magnéziumtartalma miatt érdemes lencsés ételt fogyasztani a menstruáció alatt. Csökkentheti az 0-24-ig tartó éhséget és a hangulatingadozást.

Osztriga

Sokszor hallhattad már a filmekből, hogy az osztriga afrodiziákum. Magas cinktartalma miatt valóban kifejtheti jótékony hatását a nőkre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss