Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Noémi meggyes-gesztenyés szelete

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • Meggyes réteg:
  • 50 dkg meggybefőtt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • Gesztenyés krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • Tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • csokireszelék

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A vajat a csokival megolvasztjuk. A kemény habba először belekeverjük a tojások sárgáját, majd a vajas csokoládét, utána apránként a liszttel elkevert kakaóport is beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180-190 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A meggyes krémhez a meggyből és a cukorból lekvárt főzünk és belekeverjük a keményítőt. Hagyjuk kihűlni.
  4. A vaníliapudingot megfőzzük a cukorral és tejjel. Amikor kihűlt, elkeverjük a vajjal és a gesztenyemasszával.
  5. Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk. Megtöltjük a meggyes krémmel. Befedjük a másik lappal, majd jön rá a gesztenyés krém, és végül a kemény habbá vert tejszínhab. Csokireszelékkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

A meggyes-gesztenyés recept egy teljesen 100%-osan saját fejlesztés, amire nagyon büszke vagyok, mert hatalmas sikert aratott a család és a barátok körében is. Az elkészítése sem bonyolult, aki nem süt gyakran az is bátran nekiállhat. - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss