Adtunk már tippeket rántotthús-sütéshez és halkészítéshez, később a főzelékfőzés került terítékre, utána pedig a száraz kenyér felhasználásához adtunk tanácsokat. De jelentkeztünk kelt tésztás trükkökkel, és elárultuk, hogyan hasznosítsuk újra a főzővizet és mit kezdjünk a maradékkal.
1.
Panírozáskor, ha fogytán a tojás, érdemes egy kis tejjel felhígítani. Ugyanolyan jó!
2.
Ha a zsemlemorzsa kevés, dúsítsd fel egy kevés reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Változatosabb lesz a rántott hús!
3.
A tojásfehérjét dúsíthatjuk hideg vízzel. Ha például három tojásfehérjéhez 1 evőkanál hideg vizet adunk, és így verjük fel, megnöveljük a mennyiségét.
4.
Ha nincs otthon pudingpor, könnyedén készíthető puding 1 liter tejből, 5 evőkanál lisztből, 5 evőkanál cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 5 kávéskanál szitált kakaóporból.
5.
A madártejet dúsíthatjuk egy kevés vaníliás pudinggal, így kevesebb tojásból is kiadós lesz!
6.
A házilag készített majonéz a duplájára duzzasztható, ha keverés közben az olaj mellett egy kevés citromos vizet is adagolunk hozzá. Könnyebb is lesz ezzel a módszerrel.