Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nincs szilveszter retró szendvics nélkül – így készítsd el a nagy klasszikust

default user icon
MME
Ma bizony már retrónak számít, ám régen nem telhetett el úgy szilveszter, hogy a pezsgő és a hidegtál mellett ne sorakoztak volna ezek a pofás pirosarannyal, párizsival, tojással, uborkakarikával és sajttal megpakolt margarinos kenyérszeletek. Az elmúlt években szerencsére egyre inkább reneszánszát éli ez a finomság az év utolsó napján, szóval nem árt picit feleleveníteni, hogyan is készül az igazi!

Az idősebb korosztály szinte biztosan emlékszik még azokra a szilveszterekre, amikor még nem a jobbnál jobb trendi partifalatok, vagy a leveles tésztába tekert virsli, esetleg kolbászkarikák kerültek a csipszesztál mellé a különleges édes falatkákról nem is beszélve, hanem a ropi, kókuszgolyó, a linzer, a pogácsa, na és persze az a bizonyos pirosarany pöttyökkel, uborkával és tojással díszített sajtos, margarinos kenyérszeletek, melyeket nem győztük a szánkba tömni. 

Persze nem azt állítjuk, hogy mára ezek már teljesen kikoptak a köztudatból, hanem inkább csak kicsit a háttérbe szorultak. Idén viszont újra visszatérhet nálatok is ez a pofonegyszerű, ám de annál finomabb szenya, aminek pontos receptjét most megmutatjuk, hogy te is felfrissítsd az elmlékeidben.


Így készül a retró szendvics:

Hozzávalók: 

  • (zsúr)kenyér
  • margarin
  • szalámi/párizsi
  • főtt tojás
  • uborka
  • pirosarany/gulyáskrém
  • reszelt sajt

Vágjunk jó vastag szeletekre a (zsúr)kenyeret, majd kentük meg margarinnal - ne sajnáljuk. Ezután jöhet rá a szalámi, vagy a párizsi. Miután gondosan elhelyeztük a felvágottakat, jöhet a karikára vágott főtt tojás, az uborka, az elmaradhatatlan pirosarany, majd végül a reszelt sajt. Ugye, hogy mennyire szuper szendvicsek ezek?

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss