Elkészítés: 40 dkg lisztet elegyítünk 1 csomag sütőporral, majd deszkán összegyúrjuk 1 egész tojással, 15 dkg zsírral, kávéskanálnyi sóval és annyi tejfellel, hogy közepes lágy tésztát nyerjünk. A tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetes darabokra vágjuk, és 20 dkg keskeny, vékony szeletekre vágott füstölt szalonna és 15 dkg vagdalt sonka vagy füstölt hús keverékével töltve összesodorjuk. A tekercsek végeit ujjunkkal lenyomkodjuk, és tojással bőven kenve, forró sütőben jól átsütjük. Hidegen szolgáljuk fel vadászebéden, kiránduláson vagy bor mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre