Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-mogyorós fánk (New York-i fánk)

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A lisztet összekeverjük a kakaóval, az instant kávéval, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval. Egy másik tálban elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a két egész tojással. Fakanállal hozzávegyítjük a tejszínt, majd a lisztes keveréket.
  2. A fánksütő tepsi mélyedéseit alaposan kikenjük vajjal vagy zsírral. A tésztát habzsákba töltjük, és belenyomjuk a mélyedésekbe. Nem töltjük tele, mert sütés közben még nőni fognak. 170 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
  3. Kis pihentetés után kiszedjük, rácson kihűtjük. Tálalás előtt habosra keverjük a krémsajtot a vajjal és a porcukorral, megkenjük vele a fánkokat, és gazdagon megszórjuk tört mogyoróval meg apróra vágott karamellával.

TÚRÓ ÉS CSÖRÖGE: AZ 5 LEGJOBB FARSANGI FÁNK ÉLESZTŐ NÉLKÜL >>>

PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék Íze - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss