Elkészítés: A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel a szobahőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.
Előkészítem a csokigyurmát, formázom a virágot, a leveleket (vagy kiteszem az asztalra a készen vásárolt virágdíszeket).
Tortaformában megsütöm a fehér piskótát, hagyom hűlni. 2 kerek lapot sütök a diós piskótánál megadott mennyiségből. A diós piskóta egyik lapját rácsra teszem, alatta legyen feltétlenül papír, hogy ne koszolja össze az asztalt.
Elkészítem a 15 dkg porcukorból a karamellt, gyorsan elkenem a rácsra tett piskótakarikán, majd ráhelyezem a másik felét. Kettévágom a fehér piskótát, szükség esetén meglocsolom rummal, Rákenem a csokikrém egy részét, utána a karamellel összeragasztott diós lapokat, majd megint csokikrém következik, rá a fehérpiskóta másik fele. Beteszem a hűtőbe fél órára.
Szükség esetén formázom a torta oldalát, hogy egyenletes legyen. Vékonyan bekenem a csokikrémmel, a maradékot pedig a torta tetején (előtte egy picit a tetőt is átkenem rummal) osztom el, de ne legyen túl vastag. Ha esetleg kimarad a krémből, lehet mélyhűteni.
Kenés után beteszem a hűtőbe egy órára. Mikor kiveszem, vizes kézzel áthúzom a tortát. A gyurmát kinyújtom, bevonom vele a tortát, a díszeket elrendezem rajta, és hogy szép fényes legyen, élelmiszerlakkal átfújom az egészet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre