Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Német babgulyás

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző este hideg vízbe áztassuk be. Másnap olvasszuk ki a szalonnát, ezen pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a tört fokhagymát, a kockákra vágott húst, s néhány percig süssük. Végül beleöntjük áztatólevével a babot, majd a laskára vágott zöldséget, és annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje.

Lefedve, lassú tűzön főzzük, és amikor a hús meg a bab már majdnem puha, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, azzal készre főzzük. Tálalás előtt pár csepp ecettel és cukorral ízesítjük, és meghintjük az összevagdalt petrezselyemmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss