Elkészítés: A babot előző este hideg vízbe áztassuk be. Másnap olvasszuk ki a szalonnát, ezen pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a tört fokhagymát, a kockákra vágott húst, s néhány percig süssük. Végül beleöntjük áztatólevével a babot, majd a laskára vágott zöldséget, és annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje.
Lefedve, lassú tűzön főzzük, és amikor a hús meg a bab már majdnem puha, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, azzal készre főzzük. Tálalás előtt pár csepp ecettel és cukorral ízesítjük, és meghintjük az összevagdalt petrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre