Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem tudsz lefogyni? Ez lehet az oka

default user icon
MME
A sikertelen diétának számos oka lehet. Most végigvesszük a leggyakoribb eseteket.

Koplalni tilos!

A koplalás az anyagcsere lelassulásához és jojóeffektushoz vezet. Hozd ismét lendületbe az anyagcseréjédet sok egészséges fehérjével, figyelj oda a napi háromszori főétkezésre, és orvosi engedély nélkül soha ne fogyassz napi 1200 kcal-nál kevesebbet!

Túl sok a stressz?

A belső feszültség sokszor mértéktelen nassoláshoz, túlevéshez vezet. Ha emellett rendszeresen kevesebbet alszol 7 óránál, a szervezeted még több stresszhormont termel... A mozgás segít a kikapcsolódásban, ráadásul elűzi a feszültséget, és önbizalmat ad! Sétálj minden nap 30 percet.

Ha az evés pótcselekvés

Állandóan csipegetsz, pedig már rég jóllakottál, és bőven elfogyasztottad azt a mennyiséget, amire valójában szükséged lenne? Az evést választod pótcselekvésül, amikor például esténként leülsz tévézni? Mindig hallgass a gyomrodra, amely jelzi neked, valóban éhes-e, vagy már rég jóllakott!

A light termékek csapdája

A light élelmiszerek  nem mindig alakkímélőek! A zsírszegény termékek például néha túl sok cukrot tartalmaznak. Figyelj oda erre a bevásárlásnál, és nézd meg a csomagoláson található tápanyagérték-listát. Legjobb, ha a természetesen könnyű élelmiszereket, vagyis a zöldségeket, gyümölcsöket, sovány tejtermékeket választod!

A génekre fogod

A testalkatot természetesen befolyásolják az örökletes tényezők is, de ez nem jelenti azt, hogy te semmit sem tehetsz azért, hogy fogyj! Járj el hetente háromszor edzeni, és meglátod, be fog indulni a kalóriaégetés. Emellett fogyassz könnyű ételeket, sok zöldséggel, és hagyjd el vagy csökkentsd minimálisra az esti szénhidrátbevitelt. 

MÉG TÖBB DIÉTATIPP ÉS FOGYÓKÚRÁS ÉS ÉLETMÓDTANÁCS AZ EHETI FANNY MAGAZINBAN  >>>

REGGELIZZ, ÉS FOGYJ! 6 TIPP + 5 RECEPT A TÖKÉLETES NAPINDÍTÁSHOZ! >>> 

10 ALAPSZABÁLY, HOGY ÉHEZÉS NÉLKÜL, EGYSZERŰEN FOGYJ! >>>

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss