hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem szívbajos a sztárséf! Nála 200 ezer forint is kevés lesz egy steakre

default user icon
MME
Ha csak egy steaket rendel a vendég, már abban az esetben is nagyra kell nyitni a pénztárcát, ám történetünk főhőse nem állt meg itt, hiszen nem kevesebb, mint 1800 fontot, jelen árfolyamon számolva 764 ezer forintot hagyott a Salt Bae néven elhíresült török sztárséf londoni éttermében.

Mindezek ellenére a Twitterre feltöltött számlájához írtak szerint a 260 ezer forintos steak volt a leginkább fájdalmas tétel számára. De hogy ki az a Salt Bae? Biztosan te is találkoztál már vele a világhálón. Ő az a figura, akinek ikonikus fűszerezési technikája mára már fogalommá vált.

Előre sejthető volt, hogy londoni étterme nem éppen a középosztály pénztárcáját célozza meg, na de az, hogy egy „arany” hamburgerért 100 fontot, azaz kb. 41 ezer forintot, egy salátáért 23 fontot, 9500 forintot,  két rák tempuráért 60 fontot, 25 ezer forintot, a főtt kukoricáért pedig 4100 forintot kérjenek el, az elég durva, prémium hozzávalók ide, vagy oda.

Mentségükre szolgáljon, hogy a török teáért nem kérnek pénzt, na meg a kaja is tuti nagyon finom, ám ha leöblítenéd az „arany” hamburgered egy klasszikus kólával, máris 3700 forinttal emelkedik a fizetendő végösszeg, egy Red Bull esetében ez 4600 forintos pluszt jelent. 

Ajánájuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss