Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem minden leves diétás és egészséges - segítünk választani!

default user icon
MME
Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes zöldségalapú leves diétás és egészséges fogás. Íme egy rövid útmutató ahhoz, melyik fogások alkalmas inkább előételnek, és melyik főételnek.
Paradicsomleves

Egészséges? Mindenképpen! A paradicsom piros színe a likopin nevű növényi anyagnak köszönhető, amely sejtvédő hatású, és rendkívül egészséges. A levesben szinte semmi zsiradék nincs, feltéve, hogy nem krémleves!
Alakvédő? Ha friss vagy konzervparadicsomból készíti, cukor nélkül, akkor egyáltalán nem hizlal. Ideális előétel, mert adagonként kb. 100 kcal-t tartalmaz.

Thai leves

Egészséges? Igen! Az ázsiai fűszereket, mint a gyömbér, az ázsiai citromfű vagy a csili, gyulladáscsökkentőnek tartják, és a levesbe főzött garnéla vagy csirke is értékes fehérjeforrás.
Alakvédő? Nem túl kalóriadús, adagonként csak kb. 160 kcal-t tartalmaz.

Gulyásleves

Egészséges? Bizonyos esetekben. Sokszor adnak ugyanis hozzá tejszínt vagy tejfölt, ilyenkor pedig bővelkedik zsiradékban. A marhahúsban lévő vas, a paprikában található C-vitamin és a burgonyában lévő B-vitamin viszont nagyon hasznos. Ez a kombináció hosszú ideig tartó jóllakottságot biztosít!
Alakvédő? 300 kcal-s energiatartalmával a kiadós levesek közé tartozik, tehát előételnek nem feltétlenül alkalmas a fogyókúrázók számára.

Zöldségkrémleves

Egészséges? Nem mindig. A zöldséget ugyanis gyakran agyonfőzik, ugyanakkor túlságosan fontos szerephez jut benne a tejszín vagy a tejföl, illetve a vajas-lisztes rántás.
Alakvédő? Ha tejszín helyett joghurttal vagy kefirrel készítjük, a sűrítéshez pedig a rántás helyett egy kevés étkezési keményítőt használunk, akkor tökéletes előétel.

Minestrone

Egészséges? Igen, ha a klasszikus változatáról van szó, amihez zellert, sárgarépát, burgonyát, póréhagymát, kelkáposztát és vöröshagymát használnak. Ám fontos, hogy a leves ne álljon órák hosszat a tűzhelyen!
Alakkímélő? Ha tésztát vagy rizst is főz bele, már 400-450 kcal-s lesz az energiatartalma, és inkább főételnek minősül.

hagymaleves

Egészséges? Mérsékelten. Klasszikus változatában olyan hozzávalók rejtőznek, mint a vaj, a liszt, az olaj és a fehérbor, és gyakran kínálnak hozzá sajtos pirítóst is. A hagyma pedig rendszerint annyira szétfő, hogy alig marad benne valami tápanyag.
Alakkímélő? Nem igazán. Gazdag leves, elkészítési módjától függően legalább 315 kcal-val.

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN  EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

3 KILÓ MÍNUSZ 5 NAP ALATT: ITT AZ 1000 KALÓRIÁS LEVESDIÉTA >>>

LEVESDIÉTA EGÉSZSÉGESEN - 3 NAPOS MINTAÉTRENDDEL! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss