Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem lehet abba hagyni... csirkecombok

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 db csirke alsócomb (kb. 1,2 kg)
  • 1 citrom leve
  • 5 gerezd fokhagyma
  • A száraz keverékhez:
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított majoranna
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 mokkáskanál bors
  • kevés só
  • Valamint:
  • 2 közepes vöröshagyma-megdinsztelve
  • 10 dkg durvára reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tisztított combokat citromlével meglocsolom, a csont mentén fél fokhagymát sós ujjal felnyomok mindegyikbe, majd sózom, jól átforgatom a citromos pácban. Fél órát pihentetem, közben elkészítem a száraz keveréket, melyhez a fenti hozzávalókat összekeverem. A combokat ebben megforgatom, és olajjal kikent sütőtálba rakosgatom, a maradék száraz anyagot rászórom.

A kevés olajon megdinsztelt vöröshagymát elosztom rajta, majd megszórom a reszelt sajttal, meglocsolom 2 dl tejföllel, amelyben előzetesen belekevertem a reszelt fokhagymát és az olajat. A tetejét finoman meghintem kevés pirospaprikával.

Alufóliával befedve 180 fokos sütőben 50 percig sütöm, majd a fóliát leveszem, a sütőt 230 fokra kapcsolom, és 10 percig pirítom. Sütés után, tálalás előtt 10 percig pihentetem. (A fűszerek mennyiségét saját ízlésünk szerint alakítsuk!)

Körethez rozmaringos burgonyát készítettem, melyhez 1-1,20 dkg burgonyát hosszúkásra szeletelve sós vízben majdnem puhára főztem, leszűrtem, vajjal kikent sütőtálba terítettem. Sóval, szárított rozmaringgal, őrölt borssal fűszereztem, 5-6 dkg vajat elosztottam a tetején, és kb. 15 percig sütöttem - átkeverve, hogy aránylag egyenletesen piruljon.

Megjegyzés

Régen látom az oldalon, hogy mennyire közkedvelt ez a fajta elkészítési módja a csirkének, szerettem volna a saját ízlésem szerint is kipróbálni -nem csalódtam, finom volt.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss