Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nélkülözhetetlen wok könyv

A több száz éves ázsiai edény néhány éve, évtizede Európában is hódít. Nem véletlen: szinte mindent készíthetünk benne, ráadául gyorsan, hiszen a kialakítása miatt magas hőfokon tudjuk főzni, sütni, gőzölni benne az ételeket.

Aki a jó öreg serpenyőket és lábasokat szokta meg, annak elsőre talán nehéz megbarátkoznia ezzel a gömbölyded edénnyel. Pedig lehet benne főzni, sütni, gőzölni, párolni, olajban sütni.

Leginkább természetesen az ázsiai konyha remekei készíthetők el benne. A Vince Kiadó Nélkülözhetetlen wok könyve elképesztően változatos és színes recepteken keresztül mutatja be, mennyire sokoldalúan és praktikusan használhatjuk ezt a varázsedényt. A wok beavatásától - a különféle technikákon át - a tisztításáig minden hasznosat megtudhatunk. És mivel az ázsiai konyháról is szól ez a könyv, a jellemző alapanyagok és fűszerek világába is betekinthetünk.

Külön fejezetet kapnak a változatos curry-k, amelyeket wokban magunk is elkészíthetünk. Az alap curry-krém mellett négy féle thai, a madrasi, a vindaloo, a musaman és a dzsungel curry-krém receptje szerepel a könyvben, amelyek mind alapként szolgálhatnak az igazán különleges ázsiai egytálételeknek. Ugyanígy a különféle rizsköretek is külön fejezetben szerepelnek, ahogy a pirított rizsvariációk is.

A receptek mellett külön lexikon foglalkozik az ázsiai élelmiszerekkel, friss zöldségekkel, tésztákkal és rizsekkel. Mivel ezeknek nagy része ma már nagyrészt beszerezhető nálunk is, érdemes kalandozni egy kicsit az ízek birodalmában, és kipróbálni például a kínai ötfűszerkeveréket, a misokrémet, a kókuszkrémet vagy a feketebabot.

 

Kiadja: Vince Kiadó

Ezek is érdekelhetnek