Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nektarinos-túrós pite

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A pitetésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • csipet só
  • 6 ek hideg víz
  • 1 ek vaj (a piteforma kikenéséhez)
  • kevés liszt (a piteforma kikenéséhez)
  •  
  • A töltelékhez:
  • 5 db nektarin
  • 2 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg görög joghurt
  • 1 db citrom
  • 1 csipet vanília vagy 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

  1. A piteformát vajjal kikenjük és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet a kockára vágott hideg vajjal és csipet sóval gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 6 evőkanál jéghideg vizet teszünk hozzá és gyorsan egyneműre gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. 20 perc elteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. A piteformába helyezzük és a széleit levágjuk. Villával megszúrkáljuk és 2 percre mélyhűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A hideg tésztát kis villákkal lesúlyozzuk és az előmelegített sütőbe rakjuk. Szép világosbarnára sütjük és félretesszük míg a tölteléket elkészítjük.
  5. A nektarinokat kimagozzuk, szép szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A túrót összedolgozzuk a joghurttal, hozzáadjuk a reszelt citromhéját,  a tojássárgáját, a vaníliát és a porcukrot. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.
  6. A túrókrémet a kihűlt piteformába töltjük, a nektarin szeleteket  elrendezzük a tetején. A pitét az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Így készítheted el a nektarinos-túrós pitét! >>>

SÁRGABARACK KRÉMLEVES MINI TÚRÓGOMBÓCCAL >>>

Még több recept Németh Ádámtól! >>>

Ezek is érdekelhetnek