Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nektarinos tápiókadesszert

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 7 dkg tápiókagyöngy (nagyáruházakban, csemegeboltokban beszerezhető)
  • 5 dl jó minőségű sárgabaracklé
  • 1 dl hideg víz + az áztatáshoz annyi, amennyi kényelmesen ellepi a gyöngyöket
  • 1 evőkanál vaníliával kevert porcukor
  • 2 cl narancslikőr (elhagyható)
  • 1 mokkáskanál őrölt kardamom
  • 3 db egészséges, kemény húsú nektarin
  • A tálaláshoz:
  • nektarin
  • szamóca

Elkészítés

Elkészítés: A tápiókagyöngyöket mély tálba helyeztem, annyi vizet öntöttem rá, amennyi kényelmesen ellepte. 20 percig állni hagytam. Ennyi idő alatt a gyöngyök szépen megduzzadtak.

3 db nektarint hámozás nélkül kis kockákra vagdostam, félretettem.

A tápiókagyöngyöket leszűrtem. Gyorsforralóba szórtam, hozzáöntöttem a sárgabaracklevet és a vizet, vaníliával kevert porcukorral, kardamommal fűszereztem, és közepes lángon, állandó keverés mellett nagyjából 8-10 perc alatt besűrítettem. Ügyelni kell a keverésre, mert könnyen odaég, és nem túlzás, ennyi folyadék szükséges a megfelelő állag eléréséhez! Akkor készült el, ha a gyöngyök áttetsző apró golyóbisokká alakulnak.

Azon melegében hozzákevertem a friss, felkockázott nektarint, és elosztottam a kis formákban. 2 órán át hűtőszekrényben pihentettem, majd gyümölcsökkel tálaltam.

Megjegyzés



További képeket, érdekességeket a recepttel kapcsolatban Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss