Elkészítés: A pisztáciát és a zabpelyhet egy mozsárban vagy aprítógépben törjük durvára. A barnacukorral elkeverve egy felforrósított száraz serpenyőben pirítsuk össze, a lényeg, hogy a cukor kissé karamellizálódjon, a pisztácia és a zabpehely ropogósra piruljon – de ügyeljünk rá, folyamatos mozgatást igényel, különben könnyen leég, ezért érdemes mindezt alacsony lángon tennünk.
Amikor már illatos, vegyük le a tűzről, és szórjuk egy tányérra, felhasználásig tegyük félre.
A joghurtot a mascarponéval, a mézzel és a vaníliával keverjük össze alaposan. A nektarint szeleteljük fel vékonyra.
Érdemes ezt a desszertet frissen összeállítani, így ropogós marad a pirított rétegünk is: a gyümölcsöt, a ropogós keveréket és a mézes krémet rétegezzük poharakba, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre