hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nehéz sós teasütemény, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
55 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A nehéz sós teasütemény elkészítéséhez géppel összedolgozzuk a hideg vajat, a lisztet, a sót, a tejszínt és 4 db tojássárgáját.
  2. A tésztát lisztezett felületen, lisztezett sodrófával kb. 3 cm magasra kinyújtjuk (ne legyen alacsony, mert sülés közben nem fog nőni a térfogata).
  3. A tésztát elfelezzük, a két lapot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 1 órára (vagy akár 1 éjszakára) betesszük a fagyasztóba.
  4. Ezután a tésztát ízlés szerint feldaraboljuk kis rudakká vagy kockákká, megkenjük a maradék tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal, reszelt sajttal, köménymaggal vagy mákkal. Végül 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. 

    Nézd meg, hogy készíti Gáspár Bea a nehéz sós teasüteményt:


Ezek is érdekelhetnek

Friss