Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négyszínű sütemény

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A diós laphoz:
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A kakaós laphoz:
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A mákos laphoz:
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál mák
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • reszelt csoki

Elkészítés

Elkészítés: A 3 tésztalap tulajdonképpen ugyanúgy készül, csak az egyikbe dió, a másikba kakaó, a harmadikba pedig mák kerül. A tésztához az egész tojást a cukorral habosra kavarjuk, majd a többi hozzávalókat is beletesszük, és közepes nagyságú tepsiben megsütjük.
(A 3 darabos teflon tepsi középső mérete a megfelelő.)

A krémhez a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, és ha kihűlt a gríz, a két krémet összekeverjük.

Ha a lapok kihűltek, a krémből 3 evőkanálnyit kiveszünk a tetejére, a többit kb. megfelezzük, és a lapok közé kenjük. A tetejét megkenjük a félretett krémmel, és csokit reszelünk a tetejére.

Megjegyzés

Én kicsit elszúrtam, mert a legnagyobban sütöttem meg, és így vékony lett kicsit a tésztája, de a minőségén nem rontott így sem. Finom sütemény.
- jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss