Négyszínű sütemény

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • tejföl
  • tojás
  • cukor
  • darált dió
  • liszt
  • szódabikarbóna
  • tejföl
  • tojás
  • cukor
  • kakaópor
  • liszt
  • szódabikarbóna
  • tejföl
  • tojás
  • cukor
  • mák
  • liszt
  • szódabikarbóna
  • tej
  • búzadara
  • vaníliás cukor
  • margarin
  • porcukor
  • reszelt csoki

Elkészítés

Elkészítés: A 3 tésztalap tulajdonképpen ugyanúgy készül, csak az egyikbe dió, a másikba kakaó, a harmadikba pedig mák kerül. A tésztához az egész tojást a cukorral habosra kavarjuk, majd a többi hozzávalókat is beletesszük, és közepes nagyságú tepsiben megsütjük.
(A 3 darabos teflon tepsi középső mérete a megfelelő.)

A krémhez a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, és ha kihűlt a gríz, a két krémet összekeverjük.

Ha a lapok kihűltek, a krémből 3 evőkanálnyit kiveszünk a tetejére, a többit kb. megfelezzük, és a lapok közé kenjük. A tetejét megkenjük a félretett krémmel, és csokit reszelünk a tetejére.

Megjegyzés

Én kicsit elszúrtam, mert a legnagyobban sütöttem meg, és így vékony lett kicsit a tésztája, de a minőségén nem rontott így sem. Finom sütemény.
- jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss