A lisztet tálba szórjuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk 3 dl langyos vizet, és elkeverjük. Letakarva, meleg helyen 30 percig állni hagyjuk.
A kovászhoz 4 evőkanál olajat teszünk, sima tésztává gyúrjuk, és még 15 percig kelesztjük. Közben a juh- és a márványsajtot szétmorzsoljuk, a trappistát lereszeljük, a mozzarellát felszeleteljük. A tésztát liszttel kikent tepsibe fektetjük, és egyenletesen elosztjuk rajta a sajtkeveréket.
Megszórjuk a felszeletelt fokhagymával, és meglocsoljuk olívaolajjal. 225 fokon 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre