Az édesburgonyát felkarikázzuk kb. 5 mm vastag szeletekre, majd a leveskockával elkevert vízben puhára főzzük és leszűrjük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, blansírozzuk (3 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd átrakjuk jéghideg vízbe), majd leszűrjük.
A besamelmártáshoz egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett hozzászórjuk a lisztet (először össze fog ugrani). Hozzácsorgatjuk a tejet, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg sima nem lesz. Ha a mártás homogén, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval, majd hozzákeverjük a reszelt sajtotokat.
Sütésálló jénai edényben rétegezzük a zöldségeket és a négysajtos besamelt úgy, hogy a tetejére a sajtos mártás kerüljön záró rétegként. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.