Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól nyújtható tésztává összegyúrjuk.
Ha nem állna össze (nekem így jó volt), akkor tegyünk hozzá kevés tejet. 4 egyforma cipóra osztjuk, majd kinyújtjuk. 24×39 cm-es, margarinnal lekent tepsi hátoldalán egyenként kisütjük. Egy lap sütési ideje 7-8 perc (180 fokon), teljesen világosra sütjük.
A krémhez a tojássárgákat, a tej felét, a cukrokat, a kakaóport és a lisztet csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a megmaradt tejet, és sűrűre felfőzzük. Ezután hozzá keverjük a margarint és a keményre felvert tojáshabot. A lapokat betöltjük a krémmel.
A mázhoz a tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint, és a sütemény tetejére simítjuk. 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, utána tetszés szerint szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre