hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négylapos krémes, ahogy Ditti készíti

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 15 gr szalalkáli
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 3 tojás
  • 1 liter tej
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 0,75 dl tejszínhab
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól nyújtható tésztává összegyúrjuk.
Ha nem állna össze (nekem így jó volt), akkor tegyünk hozzá kevés tejet. 4 egyforma cipóra osztjuk, majd kinyújtjuk. 24×39 cm-es, margarinnal lekent tepsi hátoldalán egyenként kisütjük. Egy lap sütési ideje 7-8 perc (180 fokon), teljesen világosra sütjük.

A krémhez a tojássárgákat, a tej felét, a cukrokat, a kakaóport és a lisztet csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a megmaradt tejet, és sűrűre felfőzzük. Ezután hozzá keverjük a margarint és a keményre felvert tojáshabot. A lapokat betöltjük a krémmel.

A mázhoz a tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint, és a sütemény tetejére simítjuk. 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, utána tetszés szerint szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss