Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négy évszak pizza

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • A tetejére:
  • paradicsomszósz
  • 1 doboz tonhal
  • 1 üveg spárga
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • pizzafűszer
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tészta hozzávalóit a hagyományos módon (vagy kenyérsütőgépben) dagasztjuk, kelesztjük.

2.) A tészta nagyon könnyen kezelhető, nyújtható lesz! Kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

3.) Paradicsomszósszal megkenjük.

4.) Egy tompa élű késsel óvatosan választóvonalat húzunk a pizzára, és 4 részre osztjuk a tésztát, majd mind a 4 részt más alapanyagokkal rakjuk meg, pl. spárgával-sonkával, tonhallal-hagymával...

5.) Ha mind a 4 részt megpakoltuk, az egészre reszelt sajtot szórunk, majd megszórjuk sóval és pizzafűszerrel, és betesszük a forró sütőbe. Kb. 30 perc alatt lesz kész.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek