Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gusztustalan rovarlárvák miatt zárta be a Nébih a debreceni tejüzemet

default user icon
MME
Azonnali hatállyal felfüggesztett egy debreceni tejüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ugyanis a helyszíni ellenőrzés során súlyos higiéniai hiányosságokat állapítottak meg. Többek között rovarokkal erősen szennyezett élelmiszert is találtak.

A debreceni tejterméket gyártó üzemben és annak környezetében nagyfokú rendezetlenség volt, a fal burkolata levált, a mosogató és a padló pedig erősen szennyezett és rozsdás volt - derül ki a Nébih közleményéből. A klímaberendezés penészes volt, a kézmosóban pedig oda nem illő tárgyakat találtak. Sőt, az üzem érlelő helyiségében nagy mennyiségű rovarlárvára bukkantak, és rovarokkal erősen szennyezett élelmiszert is találtak.

A hatóság az ellenőrzés során 960 kiló jelöletlen és lejárt fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejű terméket vont ki a forgalomból, elrendelte a ezen termékek megsemmisítését és hatósági zár alá helyezte a még meg nem vizsgált élelmiszereket.

Az ellenőrzés július elején, a zár alá vett termékek elbírálásával folytatódott, az újabb vizsgálat alkalmával pedig nagyjából 2,6 tonna terméket vont ki a forgalomból nyomon követési hiányosságok miatt. Bár az ügyfél a korábbi ellenőrzésen feltárt élelmiszer-higiéniai hiányosságok egy részét kijavította, a fennmaradó hiányosságok miatt a felfüggesztését továbbra is fenntartotta a hatóság.

A harmadik ellenőrzése során a Nébih megállapította, hogy a korábbi ellenőrzés során feltárt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat maradéktalanul kijavították, pótolták, így a hatóság feloldotta az egység tevékenységének felfüggesztését.

IHATATLAN, BÜDÖS ÁSVÁNYVIZET VONTAK KI A FORGALOMBÓL>>> 

VEGYSZERSZAGÚ, GYANÚS KÜLSEJŰ EPRES-GUAVÁS ÜDÍTŐITALT VONT KI A FORGALOMBÓL A NÉBIH>>> 

ÚJABB ÜDÍTŐKET VONNAK KI A FORGALOMBÓL - EZEKBŐL SEMMIKÉPPEN NE IGYÁL!>>> 

9 EMBER HALÁLÁT OKOZHATTA A MAGYARORSZÁGON GYÁRTOTT FAGYASZTOTT ZÖLDSÉG>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss