Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Videó: ezt az undorító pékséget záratta be a Nébih Budapesten

default user icon
MME
Bezáratott a Nébih a napokban egy külföldi tulajdonú pékséget Budapesten, ahol borzalmas állapotokat találtak. A vécé egy légtérben volt az előkészítő részleggel, a hűtő kondenzvize ráfolyt az alapanyagként használt szalonnára, de lejárt alapanyagokat is találtak az ellenőrök. A pékség működését felfüggesztették, várhatóan egymillió forintos bírságot szabnak ki rá.

Bezáratott egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ahol lejárt alapanyagokkal dolgoztak.

A koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott. Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Emellett az előírt dokumentációkat sem vezették. Az üzemben több mint 150 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök.

Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih, az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss