Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nézd meg, milyen étrend-kiegészítőt vettél! Négy veszélyeset talált a Nébih

default user icon
MME
Négy újabb, férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszula forgalmazását tiltotta meg végleg a Nébih, ugyanis szildenafil és tadalafil, valamint paracetamol gyógyszer-hatóanyagot találtak bennük. Kérik, aki vásárolt belőlük, azonnal vigye vissza őket, elfogyasztásuk komoly egészségkárosodási kockázatot jelenthet.

Négy újabb, férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában mutattak ki a vizsgálatok szildenafil és tadalafil, valamint paracetamol gyógyszer-hatóanyagot, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kötelezte a forgalmazót a termékek kereskedelmi forgalomból való azonnali kivonására és a fogyasztóktól való visszahívására. Az intézkedés minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül minden tételre vonatkozik. Egyúttal a hatóság végleg megtiltotta a négy étrend-kiegészítő további forgalmazását is.

A Lak.I Medical Kft. által forgalmazott termékekben a szildenafil mértéke elérte a terápiás dózisnak megfelelő mennyiségét, míg a tadalafil meghaladta. A vizsgálat során ezeken kívül szennyező mennyiségben paracetamolt is találtak.

Az érintett termékek: 
•    RED ONE PLUS étrend-kiegészítő férfiak számára 
•    DIABLO EXTRA növényi komponenseket tartalmazó étrend-kiegészítő férfiak számára 
•    COLD POWER étrend-kiegészítő kapszula 
•    MARATON CLASSIC növényi komponenseket tartalmazó étrend-kiegészítő férfiaknak 

Az étrend-kiegészítők az érvényes uniós és hazai szabályozás szerint élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszer-hatóanyag felhasználása tilos. A termékek a jelölésük alapján kizárólag növényi hatóanyagokat tartalmaznak, ami a valóságnak nem felel meg, így hamisítványnak minősülnek. Elfogyasztásuk komoly egészségkárosodási kockázatot jelenthet a fogyasztóknak.

A forgalmazó ellen jelenleg is eljárás folyik, mivel a „Gold Power étrend-kiegészítő kapszula” is a fent említett gyógyszerhatóanyagokat tartalmazta. A Nébih jelen eljárásban is kötelezte a forgalmazót a négy újabb termék kereskedelmi forgalomból való azonnali kivonására és a fogyasztóktól való visszahívására minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül. Egyúttal végleg megtiltotta további forgalmazásukat. A hivatal a forgalmazóval szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki, továbbá – a hamisítás miatt – büntetőfeljelentést tesz.

A Nébih kéri a vásárlókat, amennyiben a fenti készítmények forgalmazását észlelik, a lakosság egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében jelezzék a Nébih ZöldSzámán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu).

A termékek adatai elérhetőek a jogsértés listán. 

SOKKOLÓ ÜZENET A BURGER KING-TŐL: EMBEREK, RENDELJETEK KAJÁT A MCDONALDS-TÓL >>> 

UNDORÍTÓ FOLYADÉK A TŰZHELYEN, LEJÁRT SZAVATOSSÁGÚ HÚS: ÚJABB KÍNAI BÜFÉT ZÁRATOTT BE A NÉBIH >>> 

50 KILÓT FOGYOTT, MERT ELHAGYTA VŐLEGÉNYE, AZTÁN SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ LETT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss