Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne végezze a kukában! Így használd fel a megmaradt szaloncukrot

default user icon
MME
Megmaradt a sok karácsonyi édesség? Nem kell, hogy a kukában végezze! Mutatunk néhány egyszerű ötletet az édesség felhasználására, ugyanis itt a vízkereszt, ami a legtöbb háztartásban a karácsonyfa lebontását is jelenti.

Minden van hozzá

Ha apró ajándékra van szükségünk, süssünk házilag omlós kekszválogatást. Nagyon mutatós, gyorsan összeállítható, ráadásul nem megy kárba a maradék cukor, ha csokidarabok helyett azt tesszük bele.

Karamellásból az igazi

A fagyos téli napokon nincs is jobb egy bögre forró csokinál. Egy lábasban keverjünk el 2 evőkanál kakaóport, 4-4 teáskanál keményítőt és cukrot, majd öntsünk rá 5 dl tejet. Főzzük csomómentesre, szórjuk bele a feldarabolt szaloncukrot. Ha elolvadt, már kortyolhatjuk is.

FORRÓ CSOKI RECEPTJE >>>

Ne végezzen a kukában!

Ha az idő múlásával megkeményedtek, bármelyik tésztában megállják a helyüket. Csupán annyi a dolgunk, hogy vízgőz fölött olvasszuk fel, és óvatosan keverjük a masszába.

Rántsuk ki!

Ha már azt hittük, minden különlegességet megsütöttünk, próbáljuk ki a brit sztárséf, Nigella Lawson receptjét. A szaloncukrot tanácsos egy éjszakára hűtőbe tenni, majd forgassuk amerikai palacsintatésztába, és bő, forró olajban süssük ki.

Mivel töltsük meg?

Ne essünk pánikba, ha elfogyott otthon a mogyorókrém a palacsintához. Az olvasztott szaloncukrot kenhetjük még kenyérre, kalácsra vagy éppen háztartási kekszre is.

NUTELLA HÁZILAG (MOGYORÓKRÉM) >>>

Turbózzuk fel!

Dobjuk fel a hagyományos kókuszgolyót egy kis extra ünnepi édességgel, legyen az epres, csokis vagy éppen kókuszos. Vágjuk fel a szaloncukrot apró darabokra, majd kézzel dolgozzuk bele a kekszmasszába.

Vendégvárásra is mutatós

Ha ránk tör a csillapíthatatlan édesség iránti vágy, készítsünk pohárkrémet. Az üvegek aljára morzsoljunk néhány zabkekszet, szórjuk rá a felaprított cukrokat és a meggyet. Kanalazzuk rá a kemény tejszínhabbal elkevert vaníliás krémet.

Kísérletezzünk bátran

A puding mindig beválik, ha egyszerűen gyors édességet szeretnénk készíteni. Egy tálban rétegezzük a következők szerint: babapiskóta, felkarikázott banán, feldarabolt szaloncukor, majd öntsük rá a pudingot.

A reggeli megkoronázása

Ha már unalmas a tejberizs, daraboljuk fel a család kedvenc karácsonyi édességét, és keverjük a finomságba. Ha maradt még, a tetejére is reszelhetünk. Biztos, hogy nagy kedvenc lesz a családban!

Egészben vagy félbevágva?

A kedvenc, jól bevált muffin tökéletes kísérője az esti teának, de jól jön a reggeli kávé mellé is. A cukrokat kockázzuk az alaptésztába, de akár egészben hagyva vagy félbevágva is belesüthetjük.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss