Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 trükk, amivel rávesznek a boltban, hogy többet költs!

default user icon
MME
Mindenki ismeri a forgatókönyvet: sietve berohansz a boltba csupán pár hozzávalóért az esti vacsorához, majd két óra múlva málhás szamárként megpakolva távozol.

Nem titok, hogy a szupermarketek célja, hogy akárcsak egy kaszinóban, nézelődve téblábolj a kihelyzett áruk között, és rájöjj, hogy nem csak egy-két dologra van szükséged. Ahelyett, hogy beleesnél a csapdájukba, tartsd észben a következő tényeket.

Hatalmas bevásárlókocsik

Egyszerű oka van: minél nagyobb a bevásárlókocsi, annál könnyebben töltöd fel, akár olyan dolgokkal, melyekre nem feltétlenül lenne szükséged, hiszen a nagy kocsiban úgy látszik, hogy csak néhány apróságot vettél.

Kilencesre végződő árak

Milyen jól hangzik, ha valami "csak" 999 Ft 1000 helyett, nem? Ne dőljünk be a cselnek, ma már egyáltalán nem spórolunk vele, de a boltok előszeretettel használják, hogy becsapják az agyunkat, és az áruval a hónunk alatt boldogan elsétáljunk, azt gondolván, milyen jó üzletet kötöttünk.

Sokkoló illatfelhő

Nem véletlen, hogy az üzletek első blokkjában virágok vagy frissen sült péksütemények sorakoznak. Már a bejáratnál elkezdődik az érzékszervek csábítása, és a tudat alatti kényszer, hogy vásároljunk. Hiszen ahol ilyen illattal köszöntik az embert, az csak jó hely lehet, nem? 

folyamatos átpakolás

A boltok folyamatos átrendezése egy okos pénzszerző megoldás a szupermarketektől, hiszen ahogy keresed a bevásárlólistádon szereplő tételeket, újra és újra be kell járnod az ismerettlenné vált terepet. Így nem célirányosan haladsz, több terméket látsz, tehát több termékről juthat eszedbe, hogy nem ártana megvenni.

Szemmagasságban a drágább

Az első hely ahová nézel, ha keresel valamit a polcon, az természetesen a szemmagasságodban lesz. Ezt kihasználva a boltok az olcsóbb termékeket alulra, míg a borsosabb árral rendelkező termékeket pontosan az orrunk elé helyezik.


Édességek a kasszánál

A kasszához helyezik az összes olyan terméket, amit a sorban állva szinte gondolkodás nélkül a szalagra tudunk dobni. Egy rágó, egy csokiszelet, egy kis üdítő. Nem sok, de mint tudjuk, sok kicsi sokra megy.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss