Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne dobd ki az ételmaradékot! 5 tipp az újrahasznosításhoz

default user icon
MME
Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat után a kukába. Használjuk nagymamáink és nagypapáink örökségét, és tanuljunk meg spórolni - ráadásul így a környezetért is tettünk valamit!
Maradék tojás

Ha marad egy kis tojássárgája vagy fehérje, ne nyissuk fel azonnal a kuka fedelét, mondván: ez már úgyis kevés bármihez is! A tojássárgája napokig eláll a hűtőben, csak egy kis vizet kell ráönteni, a fehérje pedig remekül fagyasztható!

Száraz kenyér

Kenyeret nem szabad kidobni! Sokféleképpen hasznosítható: lereszelhetjük és kész a házi morzsa! Beáztatva pedig fasírt vagy hústöltelék alapja.

Megmaradt fűszernövények

Ha a főzés során megmarad némi fűszer, ne dobjuk ki, inkább áztassuk néhány napig olívaolajba, így tökéletes ízesített olajunk lesz, amibe pácolhatunk.  

Aludttej

Ha a tej egy kicsit megsavanyodik, tegyük meleg helyre néhány napra, majd a tetején kivált zsíros réteget öntsük egy új edénybe. Kész a tejföl!

Bor az üveg alján

Ha vendégség után csak egy kis bor marad az üveg alján, töltsük jégkockatartóba és fagyasszuk le! Ha egy finom mártást készítünk, csak dobjunk bele néhány "kocka" bort!

Receptek maradékból>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss