Sokan így rontják el a natúr csirkemellet: kihagyják az egyik fontos összetevőt

Sokan szeretik a natúr csirkemellet, ám mégsem jól készítik. Nem vétenek nagy hibát, csak az étel, ami végül az asztalra kerül, az nem a natúr szelet.

A diétázók, testépítők egyik kedvenc fogása a sült csirkemell, vagy ahogy sokan emlegetik, a natúr csirkemell. Valóban naturális a szó ezen értelmében, ugyanis kevés fűszerrel, kevés olajon sütve készül, ám ahhoz, hogy a szakácskönyvekben leírtaknak is megfelelő natúr szelet lehessen, kellene még egy fontos alapanyag. Enélkül a sokak által készített natúr csirkemell egy picit más étel.

Hogyan készül a natúr csirkemell?

A natúr csirkemell elkészítéséhez a húson felül sóra, borsra, kevés zsiradékra és lisztre van szükség. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges, klopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk, végül vékonyan lisztbe forgatjuk és zsiradékon pirosra sütjük. Egyesek fűszerpaprikát is kevernek a lisztbe, ám a liszt nélkül készült sült csirkemell már nem natúr szelet, hanem egy másik étel, méghozzá a roston csirkemell.

Hogyan készül a roston csirkemell?

A roston csirkemell elkészítéséhez a húson felül csak a fűszerekre és a választott zsiradékra van szükség. A csirkemellet a kívánt vastagságra felszeleteljük, befűszerezzük és egy serpenyőben kevés zsiradékon készre sütjük. Sokan készítik így a sült csirkemellet, akár ebédnek, vagy könnyed vacsoraként salátával, ám tévesen a natúr jelzővel illetik, miközben a natúr szelet liszt nélkül csak roston sült hús.

ROSTON SÜLT CSIRKEMELL RIZOTTÓVAL ÉS SPÁRGÁVAL >>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss