Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chipsek, tortillák, mártogatósok - a legtutibb nasik a Super Bowlra

Amerikában az egyik legfontosabb sportesemény, de Magyarországon is egyre nő a rajongótábora... Ha te is rákattantál az amerikai focira, és élőben követnéd az NFL nagydöntőjét, a Super Bowlt, akkor bizony fel kell szerelkezned nassolnivalókkal! A bolti chips helyett azonban most válassz házi tortillát, házi salsát és házi mártogatósokat. Összegyűjtöttük a legjobbakat!

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2016-os szezonjának nagydöntőjét, az 51. Super Bowlt magyar idő szerint hétfőn 0.30-kor rendezik meg, a texasi Houstonban. Az igazán fanatikus rajongók már jó előre felkészülnek, és valódi amerikai finomságokkal kényeztetik magukat, hiszen ilyenkor esik a legjobban egy jó fajta házi hamburger, egy igazán csípős csirkeszárny vagy egy extra csokis brownie

AMERIKAI ÉTELEK >>>

Míg az amerikaiak esti programként élvezhetik a meccset, a hazai rajongóknak hajnalban kell a tévé elé kucorodni, ezért nehéz főételek helyett valami könnyedebb nassolnivalót javaslunk.

Amit mártogatsz

A legkézenfekvőbb megoldás egy tál popcorn, amit magunk elé véve komótosan elrágcsálhatunk a meccset nézve. De süthetünk steak burgonyát, grissinit vagy házi chipset is, melyekhez természetesen egy fűszeres, ínycsiklandó szósz dukál.

Tortilla chips házilag >>>

Ropogós házi grissini >>>

Fűszeres steak burgonya >>>

Amibe mártogatod:

A tortilla chipset hagymányosan egy paradicsomos salsa szószba szoktak tunkolni, de idő hiányában olvasztott sajtba is mártogathatjuk, vagy keverhetünk egy klasszikus avokádókrémet. Ha egyik sem jön be, akkor megteszi bármilyen mártogatós, például körözött, humusz, padlizsánkrém vagy tojáskrém.


Nagyobb társaságnak

Ha nagyobb társaságban nézitek a döntőt, nem árt vendégváróval készülni. A házi tortilla chipsből és kétféle szószból már remek nachos tálakat lehet varázsolni, de süthetsz egy nagy adag steak burgonyát vagy szeletelhetsz zöldségeket: sárgarépát, uborkát és zellert, amihez elég egyfajta szószt választani.

Ezek is érdekelhetnek

Friss