Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 tipp, hogy elmúljon az állandó nassolási vágy

default user icon
MME
Nemrég ettünk, de már megint falatoznánk valamit? Most eláruljuk, mi válthat ki farkasétvágyat, és hogyan védekezhetünk ellene!
1. Reggelizzünk helyesen!

A fehér lisztből készült vajas-szalámis-sajtos zsömle vagy a csokis gabonapehely nagyon finom, de csak rövid időre telíti el az embert.

TIPP: Teljes kiőrlésű magos kenyér sovány sonkával, sajttal, paradicsommal, paprikával; zabpehely zsírszegény tejjel, egy kevés túróval, bogyós gyümölcsökkel.

2. Több folyadékot!

A súlyproblémákkal küzdők közül sokan nem tudnak különbséget tenni a szomjúság és az éhség között. Ezért aztán túl sok ételt fogyasztanak, inni viszont alig isznak...
TIPP: Mindig tartsunk a kezünk ügyében egy üveg vizet, és óránként igyunk meg belőle egy-egy pohárnyit!

NAGY ZABÁLÁS BÜNTETLENÜL - NASSOLNIVALÓK 100 KALÓRIA ALATT! >>> 
3. több rostot!

Hamar jelentkezik az éhségérzet, ha a szervezetbe túl kevés növényi rost kerül. Ez a tápanyag segít ugyanis abban, hogy étkezés után sokáig jóllakottak maradjunk.
TIPP: Fogyasszunk rostban gazdag élelmiszereket, például zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeket, barna rizst, zabpelyhet, búzacsírát, teljes kiőrlésű len-, kömény- és szezámmagos kenyeret!

4. Le a gigaadagokkal!

Ha gyerekként hozzászoktunk az óriási ételadagokhoz, akkor később sem a gyomor telítettsége idézi majd elő a jóllakottságérzetet. Fanny-tanács: Otthon használjunk kisebb tányérokat, és együnk minél lassabban! Minden egyes falat után tartsunk egy rövid szünetet.

3 ÉTEL, AMI ELŰZI A NASSOLÁSI VÁGYAT - FOGYJ VELÜK EGYSZERŰEN, ÉHEZÉS NÉLKÜL! >>> 
5. no stressz!

A feszültségre mindenki másképpen reagál. Van, aki egy falatot sem tud lenyelni ilyenkor, és akad, aki kalóriabombákkal igyekszik megnyugtatni magát. Utóbbi esetben a következő éhségroham általában az előzőnél is erőteljesebb.
TIPP: Legyen egy kis „szigetünk”, ahol 3-4 óránként nyugodtan elfogyaszthatjuk az ételünket. Evés közben ne olvassunk, és ne dolgozzunk! Óránként végezzünk légzőgyakorlatokat, sportoljunk minél gyakrabban, és aludjunk legalább hét órát naponta!

6. rossz az idő? Mozogj!

A borús idő is kiválthat nassolási vágyat. Amikor süt a nap, és világos van, a szervezet több hangulatjavító hormont, azaz szerotonint termel. A fényszegény időszakokban ezért érezzük magunkat nyomottabbnak, fáradtabbnak, és ezért kívánjuk a csokoládét, a krémes sütiket.
TIPP: Ha rossz az idő, mozogjunk odabent! Gimnasztikázzunk, táncoljunk, végezzünk nyújtó gyakorlatokat, esetleg alaposan takarítsuk ki a lakást.

ÍGY NASSOLJ, HA DIÉTÁZOL! 5 HASZNOS TIPP FOGYÓKÚRÁZÓKNAK >>> 
Még több diétatipp és életmódtanács az eheti Fanny magazinban! Keresd az újságárusoknál! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss