Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Naspolyalekvár

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A teljesen érett, egészséges naspolya húsát kézzel kinyomkodjuk a héjából, majd lemérjük.
  2. Egy zománcozott edényben aláöntünk kilogrammonként 2 dl vizet, és pépesre főzzük, majd átnyomkodjuk egy nagyobb lyukú szűrőn. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve legalább 10 percig forraljuk.
  3. Végül még tűzforrón kis üvegekbe töltjük, lezárjuk, és fejtetőre állítjuk. Fogyasztás előtt minimum 24 órárát pihentetjük. Nagyon finom pl. palacsintára kenve. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

Ezek is érdekelhetnek

Friss