Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
75 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A naspolya pite tésztájához a margarint, cukrot, sót és a liszt felét robotgéppel 10 percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk a jeges vizet és a maradék lisztet további 5 percig dagasztva. Ezután a tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez a naspolyát meghámozzuk, kimagozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a naracshéjat, a narancslevet, a mézet és a tejszínt, és robotgéppel 2-3 percig lassan elkeverjük, a végén ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A tésztához kiválasztunk egy torta- vagy piteformát, és vajjal vékonyan kikenjük. A tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, esetleg kicsit lecsíphetünk belőle a díszítéshez.
  4. A kinyújtott tésztát belehelyezzük a formába, belenyomkodjuk, villával alját megszúrkáljuk.
  5. Száraz babot öntünk rá hogy semmiképp ne púposodjon fel, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük belőle a babokat/mogyorót és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután beleöntjük a krémet, ha csippentettünk le tésztát, akkor feldíszítjük vele a pitét és visszatesszük sülni a sütőbe addig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
  6. Porcukorral és tört mogyoróval vagy szeletelt mandulával hintve tálaljuk.
 


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss